Na jesienne dni, kiedy nie mamy już tyle ruchu co w wakacje, warto zaopatrzyć się w coś mniej kalorycznego niż kanapkowa lub zapiekankowa kolacja. Nie wiem jak Wy, ale kiedy nadchodzi ochłodzenie mam większą ochotę na wszelkie owoce niż w wakacje, widocznie organizm sam domaga się czegoś odżywczego. Dzisiejszy "przepis" to moja propozycja na kolację.
Lista składników
kiwi
nektarynka lub brzoskwinia
2 łyżki jogurtu typu greckiego
łyżka płatków migdałów
łyżka płatków crunchy lub otrąb
listki melisy do dekoracji
listki melisy do dekoracji
Przygotowanie
Owoce myjemy, kroimy w plasterki, układamy na talerzu, polewamy jogurtem, posypujemy płatkami i migdałami, jemy.
Smacznego!
ja największą ochotę na owoce mam właśnie latem, ale prawda jest taka, że uwielbiam je o każdej porze roku :-)
OdpowiedzUsuń