Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową

W warzywniaku mnóstwo świeżych warzyw, pachnących, kolorowych, takich, że aż chce się zjeść. Tak zrodził się pomysł na warzywny obiad. Pełną witamin, aromatu i zapachu zupę powinien przygotować każdy, kto ceni sobie smaki natury. Obiad dobry, ponieważ nie daje efektu objedzenia-znajdzie się miejsce na popołudniowy deser.




Lista składników

woda na wywar (ok.1,5-2 litrów)
włoszczyzna
kalafior
garść fasolki szparagowej
kubek makaronu
kostka rosołowa lub gałązka lubczyku
pieprz, sól
ziele angielskie, liście laurowe
2 skrzydełka kurczaka
śmietanka do zup 18%
natka piuetruszki

Przygotowanie

Włoszczyznę i mięso gotujemy do miękkości z wodą,dodajemy kalafior porozrywany na małe gałązki oraz fasolkę (pozbawioną końców i pokrojoną na kawałki 2 cm). Następnie, jak wszystko zmięknie-dodajemy makaron, gotujemy. Dodajemy śmietankę do smaku oraz pietruszkę.
Smacznego!







Komentarze