Camembert na gorąco

Obiad bez krojenia, obierania i gotowania. Idealna propozycja w upalne, leniwe dni, kiedy nie chce nam się spędzać czasu w kuchni. Jedyne co musimy zrobić to przygotować sos czosnkowy, a myślę, że z tym każdy powinien sobie poradzić. Polecam ten zestaw jako przekąskę, kolację czy właśnie szybki obiad.



Lista składników

ser camembert naturalny
(tyle sztuk, ile osób)
borówka (do mięs i serów)
jogurt naturalny
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
łyżka koperku
sól, pieprz, cukier
rukola
bagietka lub warkocz maślany

Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ser zawijamy w folię aluminiową, wkładamy do piekarnika. W miseczce mieszamy jogurt z majonezem, koperkiem, przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Camembert jest gotowy po około 15-20 minutach. Podajemy z pieczywem, sosem czosnkowym, powidłami z borówki i rukolą.
Smacznego!




Komentarze