Śniadanie - szpinak, truskawki i pleśniak

Ważne jest jak zaczynamy dzień, o ile w dni powszednie, kiedy spieszymy się do pracy ma to mniejsze znaczenie, to weekendy należy rozpoczynać radośnie, smacznie i  powinniśmy zafundować sobie zastrzyk energii i dobrego humoru. Do takich pozytywnych śniadań zalicza się sałatka ze szpinaku, pachnących truskawek, awokado i błękitnego sera pleśniowego.




Lista składników

30 g sera pleśniowego blue Lazur
4 truskawki
ok. 30g szpinaku typu baby (2-3 garście)
połowa awokado
2 łyżeczki oliwy z oliwek
łyżeczka octu balsamicznego
kilka gałązek natki pietruszki
1 kromka chleba pumpernikiel

kawa zbożowa i mleko :)

Przygotowanie

Szpinak układamy na talerzu, na to kładziemy pokrojone w ćwiartki truskawki, pokruszony ser, pietruszkę, obrane i pokrojone w plastry awokado. Wszystko skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Podajemy z ciemnym pieczywem, kawą , herbatą lub tym co lubimy.
Smacznego!



Komentarze

  1. Widziałam też wersję z prażonym słonecznikiem i dressingiem z soku pomarańczy, bez awokado :)

    Z Sylwią próbowałyśmy dziś, ale bez awokado, po taniości :D

    Pozdrówki :)))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz