Koktajl bananowo - arbuzowy

Nie macie ochoty na tradycyjną, czyli kolejną kanapkową kolację? Albo chcielibyście poczęstować swoich gości czymś, co jest jednocześnie słodkie i zdrowe? To propozycja idealna dla Was. Orzeźwiający, poprawiający humor koktajl w towarzystwie świeżych truskawek. À propos truskawek - korzystajmy do woli z ich obecności, ponieważ sezon na te małe, pyszne, czerwone owoce nie trwa zbyt długo. 


Lista składników


ok. 500 ml mleka
ok. 300 g arbuza
2 banany
ok. 400 g truskawek


Przygotowanie

Obieramy banany, kroimy na kawałki (aby blender miał łatwiej), kroimy arbuza, wyjmujemy pestki. Wkładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko i używamy blendera. Rozdrabniamy do pożądanej konsystencji.  Oczyszczamy truskawki i kroimy na ćwiartki.
Smacznego!




Komentarze