W związku z tym, że słońce było dzisiaj łaskawe i pozwoliło spędzić cały dzień na świeżym powietrzu, należało rozpalić grilla i korzystać z letniej aury póki jest. Dzisiejszy wpis dedykowany jest krupniokowi, czy pospolicie kaszance w połączeniu z kapustą kiszoną i cebulką. Zestawienie to uraczy nasze podniebienie niezwykłym smakiem. Koniecznie podawać z sosem czosnkowym.
Lista składników
ilość składników uzależniona od liczby osób
krupnioki
kapusta kiszona
cebula
folia aluminiowa
Przygotowanie
Kaszankę kładziemy na folię aluminiową, obok dodajemy 3 łyżki kapusty kiszonej i łyżkę poszatkowanej cebuli. Zawijamy, kładziemy na grilla i pieczemy tak długo, aż po dotknięciu widelcem naszej paczuszki poczujemy, że zawartość jest miękka, a wokół unosi się zapach duszonej kapusty.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz